Myssockar

Det var ett tag sedan det hände något här! Hur som helst så får det väl bli lite ändring på det, jag har nämligen startat det nya projektet: raggsockan.

Otroligt nog har jag aldrig tidigare stickat någon form av sockar men jag har varit sugen på det länge och härom dagen hittade jag ett fint garn på Coop. Melerat i fina färger, percis så som jag vill ha det!

 

Rätt så tråkiga färger på fotot. (Inte alls men de stämmer iaf inte riktigt med verkligheten. Eller jo faktiskt ganska likt verkligheten.)

 

Jag har till och med gett mig i kast med att göra mitt eget mönster! Jag har mina aningar om att den nedre delen av sockan, alltså den man har på själva foten, kommer bli ganska så stor... men det blir som en gosig toffla ^^ To be continued!

 

Och förresten så ska jag imorgon till D'n'A och lämna örhängena! :O Spännande! Försäljningen börjar senast på torsdag - 1 april. Wiii! :D

 

Och angående den tidigare besattheten av knutar eller vad man ska säga så lyckades jag faktiskt knyta ihop en del remsor tidningspapper så att det blev en alldeles äkta korg. (Bottnen blev inte så bra iof, men det är en annan historia.) Någon gång i framtiden kanske jag skaffar lite plastband eller något så att jag kan göra en ännu mer äkta korg.

 

Ciao!


gåtan är löst.

Nu vet jag hur korgen är tillverkad och här är mitt försök:Det var på macramehemsidan jag hittade the "chinese crown knot" och så här funkar den:Och så gör man helt enkelt flera sådana här intill varandra, skitkrångligt. Den underbara korgen var ju tillverkad av någon slags plastband vad jag såg, så det är väl sådana jag får börja jaga. Nu ska jag ägna mig åt något annat än KNOPAR!

Rökelse? Nej - korg!

Innan jag går och förlorar mig i Twin Peaks-världen:

Letade idag "recept" på hur man kan göra rökelse hemma, dessvärre utan framgång, och hamnade på en blogg där bloggerskan berättade om en resa till Indien och att de hade mött kvinnor som jobbade med att tillverka bland annat korgar och rökelse (det var därför jag hamnade där). Jag blev så sugen på att göra en korg!

Korgen:

 

Så snygg! Jag har varit inne på att tillverka korgar innan, men då i halm och det kom inte så långt... Hur som helst. Jag googlade på "knyta korgar" och hittade ännu en spännande hemsida i jakten på... nåt. Oooh :o

 

Macrame alltså! Hittade lite bilder...

 

 

Utifrån detta har jag experimenterat. Jag har inte kommit långt med så här ser det ut. Det är inte alls som på bilden och det är jag medveten om :P Ni får ett litet smakprov av mitt superglittriga nagellack också.

 

 

Frågan är bara... detta är väldigt tätt. Då kan man ju lika gärna kroka eller virka en korg, right? Så jag ska försöka hitta någon metod för att få det att se ut som på bilden av korgen. Det ska bli som en gudabild för mig och jag ska eftersträva att uppnå dess perfektion.


ändring!

Haha, nu blev jag inte riktigt nöjd med de där förra fotona ändå, så nu ser det ut såhär:
Kicka, klicka!

Bara några exempel nu, annars blir det så väldigt mycket bilder.

Den fina bakgrunden är ihopsnickrad av en anslagstavla + några häftstift + ett linne + två knappnålar att hänga örhängena i ^^

Nu blir det sängen och Sims 3! Imorgon göra örhängen men inget halsband för nu tog pärlorna slut igen -_-'' Jag är alldeles (<-hur stavas det egentligen?) för produktiv för min ekonomi, ack ack.

örhängen, örhängen, örhängen...

Nu har jag varit ute i den soliga men kalla vintern och experimenterat med kameran! Sen blev det fota inne ändå för så blev det. Det är så himla krångligt att fånga färgerna i bokmärkena, de blir lätt tråkiga och bleka, i alla fall i min kamera. Här är samtliga örhängen. Gud vad många de är, de attackerar nästan. Och det finns fler kvar att göra.

Klicka för större bild!


arbete

Min lilla verkstad rullar på:


Halsbandet tar sig (men är långt ifrån klart).Jag har upptäckt den underbara klämpärlan!Snygga snygga öronkrokar är inköpta.Och asken med färdiga örhängen fylls långsamt. Imorgon (om det är soligt och fint väder) ska jag ta kort på dem alla.


RSS 2.0