Halsduk på gång!

Nu vill jag bara sticka hela tiden! Halsdukar, vantar, mössor, klännigar... Men jag har inte garn till allt. Attans. En dag ska jag köpa nytt så jag kan använda alla mina brillianta idéer! För det är verkligen som om jag gått in i någon slags... hm, hur ska man säga... tja, iaf period där jag badar i idéer, och de kommer över mig hela tiden :D Underbart när man kan skriva ner och komma ihåg, inte så underbart när man glömmer bort.

Hur som helst, jag hittade en påse med en påbörjad sjal, det var nog för nästan tre år sedan jag höll på med den, så jag tog garnet som inte än var använt och började på en halsduk. Vit och fin, som snö. Fast varmare. Passar bra i dessa tider :)

Här har ni den:

Ullegull.

 

Mysemys.

 

Den är ganska så bred, och den kommer nog få bli ganska kort, med tanke på garnbrist, men också med tanke på en fin idé. Idén är att den bara får gå bakom nacken och fram, så möts ändarna i ett kors på bröstet. Kanske fästa ihop dem med en blaffig silverbrosh?

 

Tekniken här är förskjuten resår, som jag lärt mig i en stickbok jag har. Närmare bestämt den här: http://www.bokus.com/b/9789127356924.html Av Nina Sagulin. Rekomenderas starkt.

 

Så här går det liksom till, de svarta plupparna är aviga maskor och de tomma rutorna är räta maskor:

Mönstret blir lixom randigt på diagonalen, syns nog inte helt tydligt på bilderna på halsduken. Garnet är så ojämnt. Men mycket snyggt om ni frågar mig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0