iPodfodral

Sega dagen. Idag har jag krokat ett iPodfodral till en iPod Classic! Jag har nämligen fått låna en av min kära far :D Massa musik :D Fodralet fick bli i samma garn som mössan jag stickade för ett tag sen. Jag har haft mycket funderingar kring val av garn, men det blev det till slut. Jag är nöjd! Måste fixa ett fodral till min kamera också, den bor i en strumpa nu:P

Och förresten så har jag gjort en underbar upptäckt. Jag har upptäckt att man kan köpa garn på Tradera O_O JÄTTEBILLIGT jämfört med i vanlig affär, och dessutom miljövänligt. Så det är det som gäller från och med nu. Inget nytt, bara Tradera!

 

Klicka för större bild!

Sommarplaner

Sista dagarna (veckorna?) har jag funderat mycket på badkläder. Eller jag har iaf kommit fram till att jag vill sy en baddräkt till sommarn. Bikinis är väldigt bra att sola i, men inte så där jättebra att bada i egentligen, eller hur? De är liksom bättre på att åka av på olika sätt än en baddräkt. Så det är planen! En baddräkt till sommarens glada dopp i havet, haha.

Jag har hittat lite fina inspirationsbilder med hjälp av allas vårat google, så klart.

Se!

Snyggt med axelbandslöst. Kanske inte jättepraktiskt om det nu var det som var meningen? :P Men fint också med lite längre ben.

 

 

Halterneck är ju också snyggt. Väldigt. Speciellt när banden börjar så långt isär. Snygg detalj där med bandet över bysten också!

 

 

Ah! Fina färger, fina badkläder, fina hattar :D Jag tror minsann att jag ska stjäla den där snörningen till min baddräkt.

 

 

Fin :D typ...lite baddräkt och lite bikini. Inte så bra att sola i, hoho.

 

 

Mh, den där lösningen med nederdelen gillar jag MYCKET. Två lager liksom.

 

 

Det så klart rikligt med retro som gäller, för det är ju då det är som finast, allt. Jag hade tänkt mig marinblått och vitt, även om marinblått verkligen inte är min favoritfärg, men det kan passa bra på badkläder.

 

Det vore också kul att prova på att sticka eller virka lite badkläder. Kanske då en liten liten bikini att sola i? :D

 

Bilder kommer upp när projektet påbörjats. So long!

 

 

 


Halsduk på gång!

Nu vill jag bara sticka hela tiden! Halsdukar, vantar, mössor, klännigar... Men jag har inte garn till allt. Attans. En dag ska jag köpa nytt så jag kan använda alla mina brillianta idéer! För det är verkligen som om jag gått in i någon slags... hm, hur ska man säga... tja, iaf period där jag badar i idéer, och de kommer över mig hela tiden :D Underbart när man kan skriva ner och komma ihåg, inte så underbart när man glömmer bort.

Hur som helst, jag hittade en påse med en påbörjad sjal, det var nog för nästan tre år sedan jag höll på med den, så jag tog garnet som inte än var använt och började på en halsduk. Vit och fin, som snö. Fast varmare. Passar bra i dessa tider :)

Här har ni den:

Ullegull.

 

Mysemys.

 

Den är ganska så bred, och den kommer nog få bli ganska kort, med tanke på garnbrist, men också med tanke på en fin idé. Idén är att den bara får gå bakom nacken och fram, så möts ändarna i ett kors på bröstet. Kanske fästa ihop dem med en blaffig silverbrosh?

 

Tekniken här är förskjuten resår, som jag lärt mig i en stickbok jag har. Närmare bestämt den här: http://www.bokus.com/b/9789127356924.html Av Nina Sagulin. Rekomenderas starkt.

 

Så här går det liksom till, de svarta plupparna är aviga maskor och de tomma rutorna är räta maskor:

Mönstret blir lixom randigt på diagonalen, syns nog inte helt tydligt på bilderna på halsduken. Garnet är så ojämnt. Men mycket snyggt om ni frågar mig!


Big Softie

Igår stickade jag en mössa. Röd och ullig och mjuk och fin.
Örhängen

Dessa tillverkades till min projektarbete... på den gamla goda tiden då man gick i gymnasiet. Håhå jaja.

 

Bokmärkesörhängen. Framsidan: bokmärke, baksidan: tyg.

 

Tv. Blommörhängen. Silvertråd som stomme och rosa silkepapper som blad.

 

Th. Bokmärkesörhänge.


 

Tv. Hm...konstigt örhänge med silvertråd som stomme och glaspärlor formade som rosor längst ner.

 

Th. Spiralörhänge. Koppartråd i stommen, beklädd med turkosa glaspärlor.


Julklappar

Till mitt gudbarn/kusin. En veteleopard. Det var tänkt att den skulle gå att värma i micro och bli varm och mysig, men sen blev det så väldigt krångligt att ta isär innerpåsen och yttertyget, så den vår vara bara gosedjur med vete i. Går visst lika bra det. Den är nu mera döpt till K Pop vad jag förstått.

 

 

Luktbollar till farmor och mormor. Innanmätet består av vadd blandat med peppparkakskryddor! Prickiga till farmor och randiga och röda till mormor.

 

Klicka för större bild!


Klänningssömnad.

En trevlig klänning sydd i sommras. Tyget är en gammal gardin som jag fått av min pojkväns mamma.


Knep och knåp med tyg och garn.

iPodfodral, eller mobilfodral. Krokat i olika färger.

 

Lavendelpåsar.             Bebisklänning.           Grytlappar. Virkat.

 

Klicka för större bild!


-BOKEN-

Jag är så stolt över den här :D

Klicka för större bild!

Boken är gjord av en bag on box, som ram, och sedan tyg utanpå och papper inuti, ihopsytt med sytråd. Det tog sin lilla tid, men jag är fett stolt över att jag listade ut hur det går till att bygga en bok. Den blir nog nästa dagbok.

Skolmodevisning 2009

Bilder från modevisningen på skolan 2009:

 

 


Backgammon

Julklapp till min käresta 2008. Ett backgammon gjort av två tavelramar som satts ihop mde ett gångjärn av silvertejp (y). På bilden är det liksom ihoppackat. Och så i alla regnbågens färger så klart! Ursäkta den oproffisionella bakgrunden.

 


Rent och rensat.

Nu krånglar bloggen. Men iaf. Det är omstart nu. Det kommer lite grejer och kläder allt eftersom. Pusselipuss.

Här är liten kjol. Virkad, av mormorsrutor. Den var en del av kollektionen jag gjorde i skolan 2007/2008. Sweet.


Teckningar av foton. Och teckningar. Och tavlor.

En teckning av mig och min vän från en klassresa till Köpenhamn. Tush.


En teckning av min mun. Tush.

 

 

En teckning av utsikten från mammas balkong. Och lite mer. Tush.

 

 

En teckning av någon slags... humör. Tush.

 

 

En tavla... jag är väl inte så där jättenöjd med den, och det finns ingen bra bild (den är bortgedd nu så kan inte ta någon ny) men här är den! Acryl.

 

 

Den här är jag mer nöjd med :D Mycket mörkt och så lite fina färger. Mycket bra. Acryl.

 

 

En till. Acryl.

 

 

En badande kvinna i akvarell.

 

 

Färger. Vattenfärger.


RSS 2.0