Pärlor

Nu har jag köpt fina pärlor, från barapyssel.se. Bäst i hela världen eftersom de har bra pärlor som är billiga, är supertrevliga och skickar med presenter ibland och för att de inte har någon fraktavgift när man handlar för över 75 kr. LOVE!

Mörkblå pärlor


Och hallonröda pärlor, på rea :D Det går ju inte att motstå!

 

Det blev inga smaragdgröna pärlor eftersom det inte fanns. Mörkblå will do, for now. Någon gång får det allt bli gröna också. Blått passar väl ändå bättre nu på vintern, än frodiga, gröna färger. Får bli till våren!
Julklappar!

Nu kan jag äntligen lägga upp bilder på julklappar som jag har gjort till olika människor :D

Det här är grodan och grisen. En julklapp till min pojkväns systerbarn. Mönstret för de här figurerna är ganska ihopplockat. Basen kommer från boken Virka amigurumi: söta små glädjespridare av Mia Bengtsson. Eftersom mönstret kommer från en bok som inte är gratis ska jag inte lägga upp det här, annars hade jag gärna gjort det! Men boken är värd att köpas, eller kanske lånas på ett bibliotek? Det finns mycket bra basmönster och också många användbara tips!
Så ett försök till redovisning av varifrån mönster till de olika delarna hittats:

GRIS
kropp, armar, ben, huvud och halsduk: Virka amigurumi: söta små glädjespridare av Mia Bengtsson.
öron: Hittade jag via ravlery.com. Här finns mönstret. Det är griskultingens öron jag använt.
knorr och tryne: Hittade jag på själv.

GRODA
halsduk, kropp och huvud: Virka amigurumi: söta små glädjespridare av Mia Bengtsson.
fötter och händer: Hittade jag också via revlery.com. Här är mönstret.
armar och ben: I stort sett bara en lång korv :P
ögon: Mönster finns att ladda ner på ravlery.com!


Och det första halsbandet jag sålt :D Även det senaste i samlingen. Min kära far köpte det och gav det till sin fru i julklapp :) Så slipper jag skiljas från det också, eftersom det stannar i familjen :P Nä, sånt får man komma över om man ska sälja saker!

Det påminner mig om björnbär.

 

 
Ja, just det! Här ser man det rosa halsbandet också, det är också nytt ^^ Ska köpa gröna pärlor nästa gång, ska bli ett smaragdgrönt halsband, mmmh <3

Jag hade tänkt försöka få ut halsbanden i affären (D'n'A) innan jul och iaf innan nyår men sen kom jag på att det inte fanns någon anledning att stressa. Bättre att ta det lungt och prata med D'n'A om det sen. Nu har jag varit sjuk i typ två veckor och då ska man icke stressa, bara ta det lungt!


ho hO HO!

It's christmas time! Och jag tar mig tid att lägga upp något för första gången på väldigt lång tid. Det är sådant man får tid för när man inte går i skolan längre (*fäller stilla tårar*). Jag kör bara pang på nu med några bilder.

Här är doppresenten som jag och mitt sällskap gav till hans systerdotter som döptes förra månaden, den är tydligen omtyckt :) Runt halsen har den ett armband som den lilla flickan får använda när hon blir större. Mönstret till kaninen hittade jag här.
Och här kommer den otroligt snygga James-kostymen. Alla känner igen James i Team Rocket från Pokémon? :D (Tro nu inte att jag är nazi eller nåt, vad ni ser är bara en helt korrekt pose.)Originalet:


Dum pojkvän ville inte ha hela munderingen på sig när kortet togs (skor och handskar saknas) men ni fattar hur awesome det är.


Nu är det middagsdags, mer saker kommer sen. Kan ni tro på om ni vill, det går inte att lita på mig :P

RSS 2.0